BeeSmarter történelem

Az első

2013-ban a versenyt egy baráti beszélgetés, majd 9 hónap előkészítő munka eredményeként rendeztük meg először és mint látható, nem is utoljára. Az egyetem és az egyesület közös pontot talált egy új verseny életrehívásával, hiszen az egyetem egy aktuális technológiákkal foglalkozó eseményt hívott életre, míg a MAVE számára pedig a Challenge24 (http://ch24.org) kistestvére született meg, amivel egy kizárólag a magyar hallgatókra koncentráló versenyt rendez meg.

A többi

Az első verseny hatalmas sikerére való tekintettel a PPKE-ITK, a MAVE és a MOME öt alkalommal rendezte meg a BeeSmarter 24 órás Mobil Programozó és Dizájner Csapatversenyt. A 2019-es évtől a rendezvény átalakuláson megy át, szorosabban integrálva a (PontVelünk program többi eleméhez.

MAVE - EESTEC LC Budapest

A MAVE - EESTEC LC Budapest lassan másfél évtizede (folyamatosan) rangos programozó versenyek rendezésével is foglalkozik (Challenge24 - International 24-hour Programming Contest; ACM országos forduló) egyéb szakmai programok rendezése mellett. A MAVE hallgatói több évtizede segítik a hallgatótársaik, valamint az egyetemek és a cégek közötti kapcsolatok építését és az egyetemi tudás mellett más szakmai kompetenciák megszerzését.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar

Az ITK az alkalmazásfejlesztést iOS és Android platformra külön kurzuson oktatja, amely a Tempus Közalapítvány „Mit díjazna a munkáltató?” pályázatának megosztott első helyét nyerte. A kurzust elvégző hallgatók különböző kutatás-fejlesztési projektekben vesznek részt, valamint többen részt vállalnak a verseny feladatainak kidolgozásában is.

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

A MOME egy pezsgő szellemi műhely, mely magas szintű elitképzést biztosít hallgatói számára, ugyanakkor egyaránt fontosnak tartja a hagyományok megőrzését és a legújabb ismeretek integrálását az oktatásba. Az Egyetem feladatának tartja, hogy a falai közül kikerülő fiatal tervezők mind a hazai, mind a nemzetközi professzionális életben versenyképessé váljanak és megtalálják saját helyüket a szakmai palettán. Az Egyetem oktatói aktívan részt vesznek a BeeSmarter verseny szervezésében és lebonyolításában.